Notícies AC

16 / 11 / 2020

Un estudi sobre la recerca científica a Granollers durant el primer franquisme guanya el premi 21è Memorial Joan Camps

El projecte “Dinamització cultural i recerca científica a Granollers durant el primer franquisme (1939-1960)”, presentat pel doctor en Història de la Ciència Miquel Carandell, ha resultat guanyador de la Borsa d’Estudi 21è Memorial Joan Camps convocat per l’Associació Cultural de Granollers a través del Centre d’Estudis de Granollers. A la convocatòria s’havien presentat un total d’onze projectes de recerca, el nombre més elevat dels darrers anys.

El jurat del premi, integrat per Jaume Dantí, Antoni Garrido, Montserrat Lorente, Pelai Pagès, Jordi Pardo, Borja de Riquer, Isabel Rodà i Jordi Planas, va considerar de gran interès el projecte per la seva temàtica i per les aportacions originals que hi podia fer, així com la possibilitat de posar en relació els treballs parcials ja existents amb una perspectiva de la història científica i cultural més general.

El guanyador de la borsa d’estudi, que té una dotació de 5.000 euros, haurà de realitzar el treball sota el control científic del jurat en el termini d’un any. Miquel Carandell, que és professor associat del Centre d’Història de la Ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable de la biblioteca, arxiu i patrimoni científic del Museu de Ciències Naturals de Granollers, ja s’havia encarregat de la descripció i inventari del fons documental d’Antoni Jonch, fruit de la qual l’any 2018 va publicar el llibre De les Gàbies als Espais Oberts. Història i Futur del Zoo de Barcelona, de l’editorial Alpina de Granollers.

Share Button