Notícies AC

16 / 11 / 2022

Un estudi sobre els boscos del Vallès Oriental guanya el premi 22è Memorial Joan Camps

Imatge

El projecte “El paisatge vallesà als segles XVI-XVIII: boscos, explotació forestal i economia al Vallès Oriental d’època Moderna”, presentat pel doctor en Història Alfredo Chamorro Esteban, ha resultat guanyador de la Borsa d’Estudi 22è Memorial Joan Camps convocat per l’Associació Cultural de Granollers a través del Centre d’Estudis de Granollers, en conveni amb l’Ajuntament de Granollers.

El jurat del premi, integrat per Jaume Dantí, Antoni Garrido, Montserrat Lorente, Pelai Pagès, Jordi Pardo, Borja de Riquer, Isabel Rodà i Jordi Planas, va considerar de gran interès el projecte per la seva temàtica, que omple un buit bibliogràfic i que acredita un coneixement exhaustiu de les fonts documentals arxivístiques disponibles, tant de les més properes com les d’arxius de fora de la comarca. El guanyador de la borsa d’estudi, que té una dotació de 5.000 euros, haurà de realitzar el treball sota el control científic del jurat en el termini d’un any.

El jurat també va voler destacar de manera especial el projecte “Dionís Puig, el primer home del temps de Catalunya. El seu context social al Granollers de finals del s. XIX i principis del XX”, de Josep Ramon Miró Cubells, per la qualitat del projecte i l’interès de recuperar una figura destacable del món científic català de l’època, vinculat a Granollers.

 

Share Button