capdecemberquintet2022

Formació

Gabriel Amargant
Neix l’any 1986 a Argentona, on comença la seva formació musical i, posteriorment, al Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers en l’especialitat de clarinet clàssic i saxo jazz amb els professors Carles Riera i Llibert Fortuny. L’any 2008 es gradua a l’ESMUC amb la qualificació de Matrícula d’Honor. La pluralitat de la seva formació i el domini de diferents instruments contribueix a que Amargant sigui un músic versàtil, tenint d’aquesta manera l’oportunitat de col·laborar en projectes musicals de diferents àmbits i estils: col·laboracions amb orquestres simfòniques i big bands, una intensa activitat com a sideman en formacions de jazz, flamenc o pop, l’enregistrament de bandes sonores i, finalment, liderant els seus propis projectes. L’any 2009 presenta el seu primer disc com a lider, First Station (Fresh Sound New Talent), i rep el premi a Músic de l’any que atorga l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). L’any 2015 publica el segon treball propi, And Now For Something Completely Different (FSNT), dins el marc del Festival de Jazz de Terrassa.

Bernat Guàrdia
Graduat Summa Cum Laude en Performance pel Berklee College of Music (Boston, EUA) on va estudiar després de rebre una beca i on hi va guanyar el Outstanding Performer Award concedit pel Departament de Baix. Conegut per la seva versatilitat tant pel fet de tocar baix i contrabaix com per la varietat d’estils que interpreta, ha treballat amb algunes de les companyies més importants del nostre país com Comediants o Sol Picó, a més de Gospel Viu, Terrae Ignota Gharana, Marc Parrot, Yacine & The Oriental Groove, Gertudis, Los Manolos, Bino Barros, etc. Actualment es director de l’escola de música de Les Franqueses del Vallès.

Roc Sala 
Nascut a Argentona l’any 1985 comença els seus estudis musicals a la seva ciutat. El 1997 inicia els seus estudis de Grau Mig al Conservatori Josep Ma Ruera de Granollers, de piano i harmonia clàssica, Continua els seus estudis musicals a l’ESMUC. Assisteix als seminaris de Jazz de Zarautz i  a diversos cursos de perfeccionament. És membre de Desember Quintet des dels seus inicis i actualment treballa amb la Cia Borja Ytuquepintas amb l’espectacle Somnis de sorra i acompanya regularment a la Cia Pep Bou.

Joan Vidal
Nascut a Granollers l’any 1984 , inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música Josep Ma. Ruera de la mateixa ciutat. Estudia piano, percussió clàssica i bateria.. Més tard estudia a  l’ESMUC i a l’any 2008 se li concedeix la única plaça per estudiar el Master of Arts in Jazz Percussion a la Royal Academy of Music de Londres on obté la Distinction in Performance. Com a compositor —a cavall entre el jazz i la música clàssica— i com a bateria, és autor de diversos espectacles i encàrrecs per a formacions molt diverses: des de quartets de corda fins a cors mixts o big bands, i lidera el seu sextet amb qui ha enregistrat dos discs. Joan Vidal va obtenir el premi de l’AMJM a millor compositor de l’any, així com també nominacions a millor grup per Joan Vidal Sextet i millor disc per Deptford Suite. joanvidaljazz.com

Nil Villà
Neix a Argentona l’any 1985, on comença els seus estudis musicals i, posteriorment, al Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers on hi estudia saxo jazz i clarinet clàssic amb els professors Llibert Fortuny i Carles Riera. Al 2009 es gradua a l'Escola Superior de Música de Catalunya, ESMUC, en l'especialitat de saxo jazz i música moderna. Com a interpret forma part de diversos projectes com: December Quintet, Big Band Jazz Maresme, CIA Petita Malumaluga, Galetes Franklin, col·laboracions en diverses big bands, CIA’s de teatre, diversos projectes de jazz, pop, funk i liderant els seus propis projectes. Villà combina la seva feina com a saxofonista, amb la de pedagog (EMMMataró, EMMLaRoca i Banda Bufera) i la de soci de Musicop, on forma part de l'equip de produccions musicals. nilvilla.wordpress.com

Share Button