Notícies AC

15 / 11 / 2022

Granollers serà punt de trobada entre el cineclubisme mundial i català

IMG_0841 (1)En els propers dies, Granollers acollirà dos actes que situen a la ciutat com a punt de referència del cineclubisme català i mundial. En primer lloc, l’Acadèmia del Cinema Català retrà homenatge al cineclubisme català en un acte el proper dimecres 23 de novembre a partir de les 19h al Cinema Edison de Granollers. En segon lloc, entre els dies 17 i 20 de novembre, la Federació Catalana de Cineclubs (FCC) i la Federació Internacional de Cineclubs (FICC) celebren una trobada internacional de federacions nacionals en motiu de la celebració del 75è aniversari de la FICC.

Respecte la trobada de l’Acadèmia, consistirà en una conversa sobre el paper dels cineclubs, el passat, el present i, sobretot, el futur; i posteriorment l’entrega d’un obsequi. Comptarem amb la presencia de  l’Emma Fernández, presidenta de la Federació Catalana de Cineclubs i del Cineclub Barcelona Espai de Cinema; l’Anna Lati del Cineclub del Diable de Martorell; i en Ricard Caussa, president de l’Associació Cultural i membre del Cineclub de l’Associació Cultural Granollers. L’objectiu d’aquesta trobada és la reivindicació d’un moviment que, amb més de 50 anys d’història, continua viu i adaptant-se a les noves necessitats socials i culturals com un espai actiu de comunicació, aprenentatge i reflexió cultural.

L’entrega de l’obsequi serà per part de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, que s’ha dissenyat especialment per als 10 cineclubs més antics de Catalunya encara en actiu i la presentació del catàleg que recull la seva història elaborat per en Tariq Porter, ex president de la Federació Catalana de Cineclubs.

D’altra banda, la Federació Catalana de Cineclubs (FCC) i la Federació Internacional de Cineclubs (FICC) realitza entre el 17 i el 20 de novembre de 2022 a Granollers una trobada internacional de federacions nacionals de cineclubs on han confirmat la seva vinguda a Catalunya delegats d’Estònia, Sèrbia, Itàlia, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Euskal Herria, Marroc, Cuba, Mèxic, Colòmbia, Equador, Bangladesh i Nepal. Es connectaran de forma virtual delegats des de Burkina Faso, Nova Zelanda, Austràlia, Índia, Noruega i Rússia. Es tracta d’un acte tancat al públic, que celebra els 75 anys que compleix la FICC.

Un cop més, Granollers esdevindrà epicentre cultural, destacant el seu paper com a generador i regenerador del patrimoni cinematogràfic de la ciutat i referent de Catalunya, amb un cineclub amb més de 70 anys d’història.

Podeu confirmar la vostra assistència en l’acte del dia 23 de novembre a: confirmacions@academiadelcinema.cat fins el proper 22 de novembre.

Share Button