Notícies AC

28 / 05 / 2021

Exposició del projecte Art + Escola al Museu de Granollers

El dimarts dia 1 de juny tindrà lloc la inauguració de l’exposició del projecte Art + Escola al Museu de Granollers, a les 19h. S’hi podran veure les obres que s’han dut a terme als quatre centres escolars que hi han participat: l’Escola Mestres Montaña, l’Escola Ginebró, l’Institut Lauro i l’Institut El Vern.

Aquesta 5a edició del projecte ha girat entorn del concepte JOC: El joc és un catalitzador de l’aprenentatge, però també és un element socialitzador. El joc fomenta la creativitat, permet buscar diferents solucions per encarar un problema i promou la imaginació. Jugar és l’expressió de les emocions que portem a dins.

A causa de les mesures de seguretat i l’aforament permès, hi podran assistir quaranta persones. Podeu reservar invitacions enviant un correu electrònic a gestio@acgranollers.cat.

ART + ESCOLA vol fomentar processos col·laboratius, conèixer el que s’està fent a les escoles en relació amb les arts, compartir-ho, contaminar els plantejaments i les metodologies entre els implicats, i portar a l’escola elements que formen part dels debats culturals actuals.

El projecte és un referent de l’ensenyament de l’art contemporani als centres educatius, liderat per ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona. El projecte es començà a treballar al Vallès Oriental el curs 2016-2017 amb l’impuls de la Fundació AC, la participació del Museu de Granollers, el mestratge d’ACVIC.

Aquest any s’hi ha afegit Núria Nia, cineasta, visualista i docent que combina la seva tasca com a directora de tota mena de peces audiovisuals a la seva productora La Panoràmica.cat amb la curadoria i la gestió cultural en matèries d’imatge i art digital a l’Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell, a BaumannLab de Terrassa i a Matics Barcelona, l’Associació d’artistes digitals de la qual n’és co-fundadora. En docència imparteix seminaris a diversos centres com Tantàgora, el centre d’art contemporani La Térmica de Málaga, o el Màster de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona, entorn de la producció cinematogràfica i les narratives digitals. És també conferenciant sobre art digital, cinema i gènere i escriu mensualment al diari digital Weekand.

 

Share Button