capcinemaedison2

El Cinema Edison es va inaugurar el 19 de desembre de 2019 i és l’antic Centre Cultural de Granollers. El Cinema Edison acull un projecte de cinema per a tots els públics, en un equipament integral dedicat al cinema i a la imatge, on conviuran l’exhibició cinematogràfica, els programes formatius, la relació amb el seu entorn i el suport a projectes creatius, i amb una voluntat inequívoca de treballar amb xarxa amb les entitats i institucions del territori.

El Cinema Edison va nèixer fent convergir una voluntat municipal de l’Ajuntament, una reivindicació ciutadana de gaudir d’un espai de cinema al centre de la ciutat i la llarga trajectòria de cinema de l’Associació Cultural de Granollers. És la seu del Cineclub de Granollers, que des de 1950, ha ofert una acurada programació de pel·lícules en versió original subtitulada de gran interès artístic reconeguda amb el Premi Nacional de Cinematografia l’any 1992. Els anys 2010 i 2012 va rebre el Premi José María Nunes al millor Cineclub de Catalunya i l'any 2015 el premi al millor fet cinematogràfic de l'any per la beca “Vist per”, atorgats per la Federació Catalana de Cineclubs.

Actualment, el Cinema Edison programa diferents tipus de contingut que s’agrupen en Edison Estrena, pel·lícules d’estrena que es reprodueixen tots els caps de semana, el Petit Edison, una secció específica per els infants, Òpera i Dansa, un cicle d’espectacles cèlebres del gènere en format vídeo i el Classic Edison, pel·lícules clàssiques el primer dimarts de cada mes. A més a més, també tenim l’ Edison Acull, un conjunt de programacions diferents que el cinema de Granollers acull, com el Cicle Gaudí, les sessions del Panoràmic o sessions variades de diferents ciutats.

El passat 2021, el Cinema Edison va donar cabuda a la primera Crida Edison, un projecte perquè persones adolescents i joves amb interès pel cinema i l’audiovisual puguin participar de la programació, la comunicació, l’organització d’activitats paral·leles, dels projectes de creació i de la governança del Cinema Edison. A partir d’aquí, es realitzen diverses trobades amb l’objectiu de conèixer el Cinema Edison per dins i generar vincle amb les persones participants.

Share Button

Agenda

Cinema Edison

Dijous 8 de desembre

Diumenge 11 de desembre

Los pasajeros de la noche