Notícies AC

05 / 05 / 2022

Un treball sobre la repressió franquista a Mollet del Vallès guanya el 17è Premi Camí Ral

El Centre d’Estudis de Granollers ha fet públic el veredicte del jurat del 17è Premi Camí Ral de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre el Vallès Oriental. El treball guanyador d’aquesta edició ha estat Memòria històrica i víctimes i represaliats a Mollet del Vallès (1936-1975) de l’estudiant Genís Hernández Palau, de l’Institut Gallecs de Mollet del Vallès. El jurat ha reconegut, en paraules del veredicte, “l’interès i l’actualitat del tema, així com al rigor metodològic i al bon ús de les fonts orals; es tracta d’un estudi que combina una bona contextualització del Mollet del període que va de la Guerra Civil al final de la dictadura franquista amb un bon tractament de les fonts i una recerca i reflexió original sobre el paper i l’abast de la memòria històrica local”.

El treball Destapant el poblat iber del Puig del Castell (Anàlisi a La Garriga i el seu entorn) de l’estudiant Lluc Bau Visser, de l’Institut Vil·la Romana de la Garriga, ha rebut una menció especial del jurat, que en l’edició d’enguany del premi ha estat format per Cinta Cantarell, Laura Casanovas, Ricard Caussa, Jaume Dantí, Pau Farell, Joan Garriga, Josep Grau, Jordi Planas, Ester Prat, Francesc Sánchez i Diego Sola.

El premi serà lliurat el proper 11 de maig, a les 19:00 h, a la sala d’actes del Museu de Granollers en l’acte de presentació de la propera ponència del Centre d’Estudis, Transformacions recents del riu Tenes i de la conca del Besòs, a càrrec de Manuel Isnard. En aquest acte també es presentarà el número 26 de la revista Ponències, en el qual es publica un resum del treball guanyador del 16è premi Camí Ral.

L’objectiu del premi Camí Ral és promoure la recerca entre els estudiants de batxillerat de la comarca, incentivant aquells estudis que, des d’àmbits temàtics diversos (medi natural, història, economia, art i patrimoni), ajudin a millorar el coneixement del Vallès Oriental.

Share Button