caprecordant

Un dels moments més emotius de la majoria de gales de premis (Òscar, Gaudí, Goya,...) acostuma a ser l’homenatge a les persones vinculades al cinema que han mort al llarg de l’any. Coincidint amb el final de les sessions habituals, cada mes de juny des del Cineclub voliem recordar algunes de les que ens havien deixat recentment o bé de les que se’n celebrava alguna efemèride.

Tres actors eren els protagonistes del cicle ‘Recordant’ del curs. D’una banda l’escriptor i actor Sam Sephard (1943–2017), un dels dramaturgs més ben considerats de la literatura nord-americana. Un dels seus primers papers va ser al segon film que Terence MallIck va dirigir: Days Of Heaven.

Un actor de culte: Harry Dean Stanton (1926-2017), que va ser l’actor preferit de directors com Sam Peckinpah, John Milius o Monte Hellman. Va protagonitzar la mítica Paris, Texas de Wim Wenders. David Lynch el va escollir per fer un paper tan secundari com fonamental, un dels dramaturgs més ben considerats de la literatura nord-americana: The Straight Story.

Una actriu completa el cicle, Anne Wiazemsky (1947-2017), escriptora, actriu i directora. Coneguda per la seva relació amb Jean Luc Godard, amb qui va protagonitzar La Chinoise. Au hasard Balthasar va significar el seu debut en el cinema de la mà de Robert Bresson.

Share Button