capcineastes

L’any 1995 es va recuperar gran part dels films rodats a la nostra ciutat entre els anys 20 i 80 del segle passat. Tots aquells films es van convertir a format vídeo U-matic i una vegada exhibits dins del cicle ‘Cineastes de Granollers’, van passar a formar part del Fons d’Imatges Mòbils de l’Associació Cultural.

L’efecte de recuperació d’aquests curtmetratges es va veure ampliat pel del retrobament de les persones que els havien fet, que eren els autèntics cineastes. Fou aleshores quan sorgí la proposta de convocar una mostra que aplegués noves realitzacions a partir d’un tema en comú. La primera edició va ser ‘Granollers vist per…’ l’any 1997; després vingueren ‘Bona nit Granollers’, ‘Granollers silent’, ‘Animals de carrer’ o ‘Travelling’, i així fins a tretze edicions. 

L’any 2013 es redefiní el projecte i es creà la beca ‘Vist per…’ pensada per donar suport a la realització de curtmetratges de no-ficció que tinguin alguna vinculació amb Granollers i/o el seu entorn comarcal.

L’any 2016, amb la finalitat d’afavorir la creació cinematogràfica i l’exhibició de curtmetratges dins de les activitats del Cineclub de l’Associació Cultural, enceta un nou projecte, ‘En pantalla gran’. Amb aquest, es proposava a tots els realitzadors la creació d’un curtmetratge a partir d’una proposta temàtica.

Share Button