cappercussiodebutxaca3

Formació

Enric Canada
Ha estat professor de percussió a diverses escoles de Catalunya (AMMJ de Barcelona, CI Albéniz de Girona, Institut del Teatre BCN, EM Vidreres, EM Banyoles, AMT Figueres, EMMG, AGT El Galliner...) Actualment és professor de bateria i percussió a l’EMM de Girona, i de l’EMG (Gironès). Músic percussionista versàtil, ha format part de formacions orquestrals de TV3; ha acompanyat cantants com J.M. Serrat, Ll. Llach i altres cantautors en diverses gires. A partir de l’any 1989 s’introdueix en la música d’arrel flamenca acompanyant guitarristes com: J.M. Cañizares, P.J. González, Diego Cortés, L. Robisco, així com cantants com: Mayte Martín i grups com: Jaleo o Gazpacho. Ha treballat en el camp de la música ètnica i tradicional catalana: Guem, Jalibah Kuyateh, O. Galana, Clau de Lluna, Mata de Jonc. Col·laboracions amb cobles: Montgrins, C. Principal Llobregat, C. St. Jordi + E. Molero, Bisbal Jove; grups d’havaneres: Cubacant, Port Bo, Arjau, diverses formacions corals: C. Xàntica, C. Maragall, grup Les Sixters.  També en l’àmbit del jazz, la fussió i world music: Marc Egea, Perico Sambeat, Madagascar, Big Band AMMJ Barcelona, Girona Jazz Project, Trivuc, Kaulakau, J. Sadurní trio, Nito Figueras, Paco Viciana o Esteve Molero...  Ha participat en multitud d’enregistraments de diverses tendències i estils musicals, així com en espectacles músico-teatrals d’alguns dels quals n’és l’autor: Perpetrat, Ferroviatge, Percussió de Butxaca, Out (companyia Pere Hosta), Artimanya, Blanc (companyia Las Lo las). Actualment participa en diversos projectes, a part de Percussió de Butxaca, com amb Susanna del Saz, Clara S. Castro, Glòria Garcés i és membre del grup de percussió corporal Big Hand de S. Serratosa.

Fede Serrat
Inicia estudis de bateria amb Aldo Caviglia i, posteriorment amb Quim Solé. Paral·lelament realitza estudis de Percussió clàssica al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb en Xavier Joaquim, obtenint qualificació final d’excel·lent. Posteriorment ha assistit a classes amb Mark C. Lutz a Würzburg (Alemanya). Ha realitzat cursos i seminaris amb Pierre Metral, Sigfried Fink, Emmanouel Sejourneé, Robert Van Size, Mari H. Tominaga, Max Roach, Joe Chambers, Ray Mantilla,... Com a bateria ha tocat amb Francesc Burull, Terra Foc i Percussió, Orquestrina Singular, Orquestrina Galana, Scott Stroman, Lalo Schifrin, Quico Pi de la Serra, Jaume Escala, Miquel Pujadó, Pau Riba, Tomeu Penya i Black Voices, entre d’altres. Com a percussionista ha tocat amb l’Orquestra de Joventuts Musicals, Jove Orquestra de Münster (Alemanya), Orquestra de Cambra de l’Empordà i la Simfònica del Vallès. Al llarg d’onze anys ha col·laborat permanentment amb l’OBC, en la seva temporada regular de concerts al Palau i l’Auditori i en les gires Àsia ’92, Àustria, Suïssa i Alemanya ’94 i Japó ’95. Alhora ha col·laborat amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Com a músic de cambra ha guanyat el 1er Premi a la Mostra de Música de Cambra de la Generalitat de Catalunya (91) i ha tocat amb en Carles Santos, Manuel Barrueco i David Russell, Ballet Contemporani de BCN, Amoenus Quartet, Jordi Masó i Jep Nuix, John Zorn, l’Orquestra del Caos i Percussió de Butxaca. Paral·lelament, ha dut a terme una important tasca pedagògica, que l’ha portat a ser convidat a diverses universitats i conservatoris de Catalunya i l’Estat espanyol, com a formador de formadors i a participar en moltes de les activitats musicals dissenyades per la Fundació “la Caixa” (Concerts escolars, Sons en el temps, Menys és més, Baaang! Una sorpresa musical, Tallers d’Improvisació i professor en diversos Stage).

Pepe Ferrer
Nascut a València, estudia al Conservatori Superior de Música de València, amb els professors Manuel Tomás i Joan Cerveró. Aconsegueix el Premi Extraordinari del Conservatori de València. Titulat Superior en la especialitat de Percussió pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb el professor Xavier Joaquim du a terme, estudis al Conservatori de Rueil-Malmaison (Paris) amb el professor Gastón Silvestre. Paral·lelament a la seva formació clàssica, també du a terme estudis de bateria al Taller de Músics de Barcelona i al Drummer Collective de Nova York; de Vibràfon Jazz amb, Joan Monné i Guillermo Klein; de Percussions de l'Orient Mitjà amb Chandra Naraine; de Zarb amb Masoud Naderi.i de cajón flamenc amb Juan Flores. Des del 1995, és professor al Conservatori de Música d’Igualada (Barcelona), i des del 1999, a l’Escola Municipal de Música Eixample de Barcelona. Col·labora habitualment amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Còrdova, Orquestra de Granada, Percussions de Barcelona, Grup Instrumental Sitges ’94, Tabal Percussió, Teatre de l’Ull, Companyia Ferroviària Paco Macià. És membre fundador del grup “Con tres cajones”. Compon la música per als espectacles “Andrés”, “Cabuts”, “El enfermo imaginario” i “Gestas de Papa Ubú” de la Companyia Ferroviària Paco Macià. Activitats  musicals per empreses: ESADE , EOI , Repsol , Bioibèrica , Bayer, Pfizer, etc.

Àlex Tenas
És llicenciat Superior en Jazz i Música Moderna per l’ESMUC. Format a les escoles de Música de la Ribera (Zeleste) i el Taller de Músics de Barcelona, on hi va obtenir el Grau Superior (INCANOP), va completar els seus estudis al Drummers Collectives School of Music de Nova York i al Màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona (UB). 
Des del 1995 fins a dia d’avui és el bateria del grup de rock llatí, Jarabe de Palo, amb qui ha gravat diversos discs que han obtingut 3 Premis Ondas, 3 Premis Amigo i 1 Latin Grammy, tot plegat fins a un total d’11 nominacions als Latin Grammy Awards en diverses categories. També ha obtingut d’altres premis en diversos països llatinoamericans, pels discs gravats amb aquesta formació. Com a membre de la banda ha dut a terme desenes de gires per Espanya, USA i Llatinoamèrica, col·laborant dins de la banda amb d’altres artistes, com: Alejandro Sanz, Ketama, Kiko Veneno, Chambao, La Shica, Carlos Tarque, Jorge Drexler, Joaquín Sabina o Antonio Orozco. Al llarg d’aquests anys també ha compaginat la carrera de bateria professional amb d’altres projectes musicals vinculats al Jazz, Rock, Psicodèlia, Nova Cançó com, per exemple: Freekció, Lana Loveland amb Rudi Protrudi de The Fuzztones, Joan Soler Boronat, Tomeu Penya, Miquel Talavera. Ha participat en programes de televisió amb l’Àngel Casas. També ha participat en d’altres projectes més experimentals i d’investigació com Comediants, Royal de Lux, Zoomwatts, Carles Santos, Rafel Subirats i Percussió de Butxaca. Com a docent ha impartit classes al Taller de Músics de Barcelona, a les escoles Virtèlia tot Música, Trémolo i, recentment, a la Universitat Antonio Nariño de Bogota, així com en diversos seminaris internacionals fora del nostre país, com és el cas del Conservatori de Mali. Està interessat en la investigació, ensenyament i coneixement de la bateria i de la relació d’aquesta amb els diferents estils i èpoques musicals, a partir del perfeccionament tècnic de l’instrument busca aprofundir en l’estudi de les diverses arrels musicals que convergeixen en la seva manera d’entendre  la bateria contemporània. Acaba de finalitzar un Màster en Art Sonor a la Universitat de Belles Arts de Barcelona (UB), adquirint una visió molt més híbrida, oberta i transversal del fenomen musical i artístic.

Marta Gil. Direcció escènica
Títol Superior d’Art dramàtic, dramatúrgia i direcció escènica per l’Institut del Teatre (2006). Ha estudiat Direcció Escènica a Theaterakademie d’Hamburg (2004), Master en Cinema Documental de Creació a la Pompeu Fabra (2014) i Pensament filosòfic i científic del món clàssic i contemporani a la UOC (2016). Com a directora d’escena, destaquen els seus treballs a la nostra mort de cada dia, al TNC (2015), Edip Rei del pop a Temporada Alta (2010). Actualment, també és la co-directora d’escena del projecte Cantània, conjuntament amb Ignasi Tomàs.

Share Button

Agenda

Cicle Gaudí

Dimarts 29 de setembre

Madre

Centre d’Estudis de Granollers

Dimecres 30 de setembre

L’ensenyament públic als municipis del Va...

Roda d’Espectacles Infantils

Diumenge 4 d’octubre

La Caputxeta

Titelles

Roda d’Espectacles Infantils

Diumenge 25 d’octubre

L'eruga voladora

Titelles

Centre d’Estudis de Granollers

Dijous 29 d’octubre

Art urbà a Granollers

El procés creatiu com a eina comunitària i educativa

Roda d’Espectacles Infantils

Diumenge 8 de novembre

L’univers de la lluna

Centre d’Estudis de Granollers

Dijous 12 de novembre

Els mestres Celestí Bellera i Rita Gibernau...

Roda d’Espectacles Infantils

Diumenge 22 de novembre

Música

Sons de colors