Història de l’entitat

Després d’una reunió d’antics alumnes de l’Institut del Col·legi Oficial, neix l’any 1947 l’Asociación Cultural de Antiguos Alumnos de Segunda Enseñanza de Granollers, que faria el 9 de novembre d’aquell mateix any el seu primer acte públic.

Un any més tard arribava a la xifra de 238 socis i destacà de la seva programació, l’organització dels IX Jocs Florals de Granollers. Posteriorment s’incorporaria el teatre i el cinema a les seves activitats, es crearia el Centre d’Estudis i reconvertiria l’antiga Església de Sant Francesc en Casa de Cultura.

El 1953 la nostra entitat passa a denominar-se Associació Cultural de Granollers.

A partir de 1967 l’Associació inicià un període d’esplendor. Naixia la secció de teatre coneguda com el TAC, que al marge de les representacions que oferia destacà en la creació del premi i del Cicle de Teatre Ciutat de Granollers. El Centre d’Estudis modificaria els seus esquemes, i recuperaria la seva funció investigadora i el Cineclub ocupà un lloc privilegiat dins la programació cultural de la ciutat.

En els darrers anys l’Associació Cultural ha dedicat un gran esforç a dur a terme activitats vinculades a dos aspectes claus de la nostra cultura: d’una banda, les dedicades a la formació, en l’àmbit escolar: ‘Activitats per a les escoles’, ‘Teatre en l’Educació’ i ‘Teatre i Literatura’; o en l’àmbit ciutadà com el col·lectiu ‘Petits, però Ciutadans’ i la organització de les jornades ‘El disseny de la ciutat – Memorial Rafael González Santos’.

D’altra banda cal destacar la feina i els recursos dedicats a la producció ja sia en el camp musical, visual i literari, des de la Big Band de Granollers, Cineastes de Granollers, Poetes de Granollers, i el projecte Granolleig.

Des de l’any 2004, l’Associació Cultural de Granollers ha creat la Fundació Privada Cultural de Granollers AC que és la que s’ocupa, sobretot, de les activitats vinculades a la formació en l’àmbit escolar.

La Junta actual de l’Associació Cultural està formada pel sr. Ricard Caussa (president), el sr. Jordi Planas (vicepresident), el sr. Santi Montagud (tresorer), el sr. Antonio Vicente (secretari), la sra. Patrícia Gil, el sr. Jordi Pardo, el sr. Joan Garriga, el sr. Lluís Bauxell, el sr. Carles Vives, el sr. Lambert Botey, el sr. Joan Sànchez, el sr. Martí Ventura, la sra. Marta Estrada, la sra. Jordina Medalla, el sr. Joan Bellavista, la sra. Concepció Madurga i la sra. Teresa Llobet (vocals).

L’Associació Cultural de Granollers està en conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística de Granollers.

Descarrega’t la memòria de les activitats de l’any 2017 aquí.