Centre d’Estudis de Granollers

El cronista de China

Presentació del llibre a càrrec de Jaume Dantí i de l’autor, Diego Sola

Dijous 15 de novembre / 19 h

Llibreria La Gralla

Share Button

llibre-sola-web-gran

El cronista de China. Juan González de Mendoza, entre la misión, el imperio y la historia (Edicions UB – Institut Confuci, 2018) parteix de l’èxit extraordinari que en el segle XVI va obtenir el llibre Historia del Gran Reino de la China, de Juan González de Mendoza. L’origen d’aquesta obra es remunta a l’època en què Felip II, senyor d’un imperi que abastava des dels dominis espanyols a Amèrica fins a l’Índia portuguesa, va encarregar als religiosos agustins que es trobessin amb l’emperador de Xina i acordessin una aliança que havia de convertir el Celeste Imperi en un paradís cristià sota la seva protecció. Per portar a terme la missió, González de Mendoza va realitzar un ingent treball de localització de notícies sobre història, geografia i tradicions que li permetessin conèixer la complexitat sofisticada de la civilització xinesa. Amb aquest llibre, l’autor no només reconstrueix la biografia de González de Mendoza, que va descobrir a Occident com eren Xina i els seus habitants, sinó que recupera la notable influència que va exercir en els escriptors hispànics i europeus de la seva generació.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Jaume Dantí, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona i director del Centre d’Estudis de Granollers.

L’autor, Diego Sola (Granollers, 1988), és doctor en Història Moderna, professor i investigador postdoctoral de la Universitat de Barcelona. Autor dels llibres Una història granollerina (Semproniana- Edicions 15 Columnes, 2015) i Europa se desangra. Las guerras de religión (Bonalletra-Alcompàs, 2017).

Com arribar-hi