Notícies AC

20 / 10 / 2022

Comença el projecte Art i Escola de la Fundació AC

entrada-al-museu-de-granollers

Comença el projecte Art i Escola de la Fundació AC, en col·laboració amb el Museu de Granollers. Enguany més d’un miler d’alumnes s’han inscrit provinents de 14 centres del Vallès Oriental. El curs s’inaugurarà el proper dimecres 26 d’octubre a les 17.30h amb una ponència de la historiadora de l’art Maia Creus, a la sala d’actes del Museu de Granollers.

ART + ESCOLA és un projecte referent de l’ensenyament de l’art contemporani als centres educatius que vol fomentar processos col·laboratius, conèixer el que s’està fent a les escoles en relació amb les arts, compartir-ho, contaminar els plantejaments i les metodologies entre els implicats, i portar a l’escola elements que formen part dels debats culturals actuals. Liderat per ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, el projecte es comença a treballar al Vallès Oriental el curs 2016-2017 amb l’impuls de la Fundació AC, la col·laboració del Museu de Granollers i el treball de les assessores als centres educatius. Enguany, el projecte creix i passa de 10 a 14 centres inscrits, arribant així a més d’un miler d’alumnes des d’educació infantil a batxillerat. Aquest creixement implica també l’ampliació del nombre d’assessors/es. Enguany, el projecte comptarà amb la participació de Núria Nia, Helena Pielias, Pol Aumedes, Mercè Soler i Marta Pareja, com a artistes assessors.

En cada edició es proposa un tema prou ampli perquè es pugui treballar de forma
interdisciplinària, des d’àmbits com les ciències socials, ciències naturals, educació visual i
plàstica, audiovisual, tecnologia, matemàtiques, informàtica… i a través de qualsevol mitjà
artístic: vídeo, fotografia, pintura, dibuix, escultura, instal·lació, acció… i en relació també amb altres arts com publicitat i disseny, noves tecnologies de la imatge, cinema, arquitectura, teatre, etc.

Aquest curs 2022/2023, l’alumnat participant reflexionarà i crearà les seves obres partint del concepte d’ARREL. Una idea que ens connecta amb el record, la família, la història, l’amistat però també amb la natura, la botànica, el món rural, amb l’origen o simplement, amb un punt de partida. El projecte, que s’inicia aquest mes d’octubre, tindrà el seu punt culminant amb la inauguració de les obres de l’alumnat al Museu de Granollers. La inauguració d’aquesta exposició serà el 23 de maig i les obres es podran veure exposades a la quarta planta del museu fins al 18 de juny de 2023.

Share Button