caprecordant

Un dels moments més emotius de la majoria de gales de premis (Òscar, Gaudí, Goya,...) acostuma a ser l’homenatge a les persones vinculades al cinema que han mort al llarg de l’any. Coincidint amb el final de les sessions habituals, cada mes de juny des del Cineclub volem recordar algunes de les que ens han deixat recentment o bé de les que se’n celebra alguna efemèride.

Aquesta vegada dedicarem el nostre habitual cicle del mes de juny a dos actors: John Hurt i Kirk Douglas. El primer va morir el passat mes de gener quan tenia 77 anys. Hurt va ser reconegut per la seva interpretació a la sèrie televisiva Jo, Claudi i per alguns dels seus films més coneguts com ‘The Elephant Man’ (L’home elefant), ‘Tinker Tailor Soldier Spy’ (El talp), ‘DogVille’, o la seva participació a la saga de Harry Potter. En aquesta ocasió hem seleccionat el film 1984 basat en la cèlebre obra de George Orwell.

Kirk Douglas, va fer 100 anys al mes de desembre i la seva llarga carrera ha estat marcada per títols compromesos com ‘Spartacus’, ‘Paths of Glory’ (Senderos de Gloria), ‘The Vikings’ (Els Vikings) o ‘Lust for Life’ ( El loco del pelo rojo). És conegut per les seves idees progressistes que el va portar a donar suport a Dalton Trumbo durant la famosa caça de bruixes, tal i com vam veure al film ‘Trumbo’, inclòs a la nostra programació fa uns pocs mesos.

A banda d’aquests dos actors, hem volgut celebrar els 50 anys d’un film memorable: ‘Les demoiselles de Rochefort’ de Jacques Demy, una obra mestra indiscutible que sembla ser que ha inspirat en part l’exitosa La la land.

Share Button